Un sfarsit e un inceput…

Posted: iunie 1, 2011 in Durere si Adevar

” In seara asta  sirenele s-au pornit – adica seara trecuta, bineinteles, dar ce conteaza ? In desert nu exista timp. Dar eu pot sa ies din desert daca vreau. Pot sa iau un tren spre casa maine si sa o sun. Ea o sa fie tot in provincie si noi o sa ne putem petrece noaptea impreuna. un juramant nu este chiar atat de important – un juramant catre cineva pe care nu l-am cunoscut niciodata, catre cineva in care , de fapt, nu cred. (sau cred , oare, dar mi-e teama sa o recunosc. Inca). Nimeni nu o sa stie ca am incalcat acel juramant, afara de mine si Ea,  – si Ea nu exista, nu-i asa ? Ea nu are cum sa existe. Nu poti sa ai un Dumnezeu milostiv si aceasta disperare.

  Daca m-a intoarce de unde am continua-o? De acolo unde am ramas ieri inainte de a se porni sirenele si de acolo de unde am ramas cu mult timp inainte de asta. Furiosi unul pe celalat de teama sfarsitului, intrebandu-ne ce-o sa facem cu viata cand nu va mai fi nimic intre noi. (cel putin din punctul meu de vedere). Nu mai am de ce sa ma mai intreb – nu mai am de ce sa-mi fie frica. Acesta este sfarsitul. Dar, iubite Doamne, ce-o sa fac cu aceasta dorinta de a iubi ?

   De ce scriu eu „iubite Doamne” ? Nu-l iubesc – eu unul nu-l iubesc. Daca exista, atunci el a sadit gandul acestui juramant in mintea mea si il urasc pentru asta. Urasc. La fiecare cateva minute, cate o biserica cenusie de piatra si cate o carciuma imi trec in goana prin fata ochilor, de-a lungul liniei ferate: desertul este plin de biserici si carciumi. Si de o multime de pravalii, si oameni pe biciclete, si iarba, si vaci, si cosuri de fabrici. Le vezi inotand prin nisip ca pestele intr-un acvariu. Si Ea asteapta intr-un acvariu, cu botul ridicat sa primeasca sarutul meu”

(adaptare dupa „Sfarsitul unei iubiri” – Graham Greene)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s