Intr-adevar..RESPECT

Posted: Iunie 27, 2011 in Paradigmele comunicarii

„…

Respectul este, alaturi de incredere si comunicare, cel mai important lucru intr-o relatie. Este una dintre conditiile pe care aceasta se cladeste. Iubesti si respecti, dar daca nu exista respect, oare mai exista iubire?

Respectul nu este legat de impunere prin teama sau manipulare. Daca partenerul tau de viata nu face nimic pentru a fi respectat, ba din contra ajunge sa se foloseasca de violenta verbala, emotionala, fizica, relatia voastra este condamnata la suferinta.
Nu rare sunt situatiile in care femeia ori  barbatul isi pierd firea si isi lovesc partenera(-ul) de viata. Prima data se incepe cu tipete, iar apoi totul se transforma intr-un calvar. De la o palma se poate ajunge la mai mult, iar chiar daca isi cere scuze si se repeta… fii sigur (-a) ca  nu se va opri, e numai inceputul. Sau poate NU.
Stresul, greutatile, problemele de zi cu zi se aduna si devin din ce in ce mai apasatoare. La serviciu nu se poate exprima cum trebuie, prietenilor nu le poate povesti orice, iar seara cand ajunge acasa in loc sa iti spuna linistit(-a) ce il(-o) supara, incepe sa se supere si sa isi verse nervii pe tine.
Pentru a evita aceste situatii trebuie sa ramai calm (-a) si sa0 (il) sustii in afirmatii, cu siguranta nu are nevoie de critici. Daca simti nevoia sao (-il) corectezi, fa-o dupa ce se va linisti sau a doua zi.
Spiritele incinse si certurile frecvente destrama relatii si casnicii…
Daca treceti printr-o perioada grea nu tipati unul la altul, incercati sa va ajutati! Arata-i ca esti dispus(-a) sa faci anumite sacrificii pentru ea(el), asa te va aprecia din ce in ce mai mult. Sau, nu. Depinde de…persoana.
In cazul in care tinde sa iti aplice corectii „fizice”, sa te critice in mod constant, sa se arate vesnic nemultumit(-a), e timpul pentru o pauza.
Trebuie sa iti pui ordine in ganduri, sa iti dai seama exact ceea ce vrei si daca situatia creata se poate indrepta, daca el(ea) se poate schimba.
Consideri ca e bine sa stai langa o persoana care abuzeaza de statutul lui de barbat(femeie) si care isi permite sa se joace cu tine, cu sufletul tau? Chiar daca exista iubire la mijloc… daca tu esti sigura(singurul) ca nu se poate schimba, trebuie sa iei o decizie drastica.
Daca se poate schimba, daca totul e o faza pe moment, arata-i ca esti o persoana integra, care il iubeste dar care nu este dipusa sa suporte un astfel de tratament.
Intreaba-l(-0) daca te respecta! Daca zice ca da, fa-l sa se simta vinovat(-a)
de faptele sale. Spune-i: „Dar in clipele in care tipi la mine sau ma lasi singur(-a) sa sufar, unde este respectul?…”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s