Valente

Posted: iunie 27, 2011 in Feelings

Mereu raman fara cuvinte in fata LUI, si inca nu imi este pe deplina definita starea…

<< Schopenhauer spunea “pentru femei totul este la mijloc pentru cucerirea barbatului. Restul, cochetarie si maimutareala.”, Anais Nin spunea ca “orice femeie isi doreste uneori sa se simta tarfa si sa fie tratata ca atare”. Mda, nu sunt de acord cu intregul pasaj, nu sunt nici misogin nici idiot, dar avind in vedere ca sunt constient de “animalul” din noi, de dorintele care se nasc intotdeauna si carora rareori reusim sa le facem fata, trebuie sa fiu de acord cu faptul ca, femeile, prin constructia lor (nu fizica caci asta este implicit) ci psihica, sunt construite pentru a atrage, pentru a seduce. Nu cred ca sunt multe cele care nu adora sa flirteze la birou, sa zimbeasca unui tip pe strada care o dezbraca din priviri.

Un altul, de data asta Otto Weiniger spunea ca “femeia eroticii este o creatie artificiala a barbatului, departata de femeia concreta a realitatii. Intr-un fel este o falsificare nascuta din lasitate, din setea de perfectiune si mintuire”. Probabil adevarat, dar cine nu este insetat de perfectiune, cine nu si-a dovedit macar o data lasitatea in fata adevarului. In plus, sunt convins ca si reciproca este valabila… si barbatii pot fi o imagine erotica in gindurile ascunse ale femeilor.

Suntem, in general, construiti pentru nestatornicie, pentru aventura si neajutorati in fata tentatiei. Am inselat si sunt sigur ca toti au facut-o, intr-un fel sau in altul. Stiam ca vom suferi mai apoi, dar nu am rezistat tentatiei clipelor interzise de placere si uitare. Ne-am pierdut in slabiciunea noastra. Am uitat pentru o clipa ca suntem inconjurati de constringeri si conceptii false, ba chiar de preconceptii. Poate, ne-am simtit liberi. Poate dimpotriva, sclavii unei dorinte. Pana la urma suntem atit de sablonardzi si limitati incit este greu sa deslusim esenta, adevarul, realitatea in fiecare dintre noi. Unde se termina binele si unde incepe raul? Cine poate judeca asta? Cine arunca primul piatra?…>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s